M8 Autócentrum Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. HÁROMNYELVŰ LETT AZ ALEXA A ŠKODA CONNECT KÍNÁLATÁBAN
2018.09.25.
Újdonság a technika világából

HÁROMNYELVŰ LETT AZ ALEXA A ŠKODA CONNECT KÍNÁLATÁBAN

A ŠKODA modellek vezetői rövidesen az Amazon hangasszisztense, az Alexa, valamint a Skoda Connect révén franciául is tarthatják a kapcsolatot autójukkal. A német és az angol mellett a ŠKODA AUTO épp az októberi 2018-as Párizsi Autószalonra (Paris Motor Show 2018) vezeti be e harmadik nyelvet. Mindemellett világszerte elérhetővé válik a ŠKODA Connect Alexa Skill, amellyel az Alexa a ŠKODA Connect rendszeréhez kapcsolódik.

skoda amazon

Sikeres németországi és nagy-britanniai tesztidőszakának lezárultával a ŠKODA-tulajdonosok nemsokára világszerte angol és német nyelven is igénybe vehetik az új szolgáltatást, amelyeket a egy harmadik nyelv, a francia is kiegészít. A ŠKODA AUTO ezzel következetesen halad azon törekvései megvalósításának útján, amelyek jegyében a legújabb technikákkal és ajánlatokkal kívánja könnyíteni ügyfelei számára autójuk mindennapos használatát.

A ŠKODA Connect Alexa Skill formájában a ŠKODA a járművel folytatott kommunikáció még könnyebb és komfortosabb módját kínálja, otthonról kényelmesen az Amazon Echo hangszóróval, útközben pedig az Alexa okostelefonos alkalmazás használatával.

A hangasszisztensek piaca rohamosan bővül és Alexa szolgáltatásával az Amazon az ilyen jellegű technikák első szállítói, illetve fejlesztői közé tartozik. A ŠKODA AUTO ezen újfajta kapcsolattartás területén e már széles körben elterjedt hangasszisztens mellett döntött, amellyel az autó is hálózatba kapcsolható. Az Alexa egyszerű kérdésekkel aktiválható, majd sokrétű felvilágosítással szolgál a ŠKODA-tulajdonosok számára autójukról. Ennek során az aktuális futásteljesítmény és üzemanyagszint is lekérdezhető, akárcsak az ajtók és az ablakok zárt, illetve a jármű ki- vagy bereteszelt állapota, valamint pillanatnyi parkolási pozíciója. Mindezeken túl az Alexa az átlagos üzemanyag-fogyasztásról, az átlagsebességről, illetve a napi kilométerszámláló által mutatott távolságról és tájékoztathat.

A járműadatok a ŠKODA minden ŠKODA Connect opcióval rendelkező modelljében elérhetőek, amelyek SIM-kártyás mobilkapcsolattal csatlakoznak az internetre. Az Alexa használatának feltétele az Amazon-fiók, amelyen keresztül a ŠKODA Connect Alexa Skill aktiválható. Utóbbit a járműtulajdonosnak a ŠKODA Connect felhasználói fiókjára kell csatlakoztatnia.

forrás: skoda.hu

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.