Újdonság a ŠKODA-ról
2018.10.17.

Bemutatjuk az új ŠKODA SCALA-t

Sziluettje képével kínál először betekintést a ŠKODA a kedvelt kompakt kategóriába érkező jövőbeni modelljére, ízelítőül a markáns és dinamikus ötajtós modell formavilágáról. A ferdehátú újdonság immár sorozatgyártású modellként veszi át a Párizsi Autószalonon nagy figyelmet keltő ŠKODA VISION RS érzelmekben gazdag formai nyelvezetét.
Skoda Scala

 A ŠKODA új modellsorozatában alkalmazza első ízben a sokoldalú MQB-A0 modulrendszerű keresztmotoros platform technikáját, amely kompakt külső méretek mellett biztosítja a márkára jellemző bőséges térkínálatot, illetve teszi lehetővé innovatív vezetői segédrendszerek egész sorának alkalmazását. Az új ŠKODA premierje még 2018 folyamán várható.

A Scala név a latin lépcső, illetve létra szóból ered, a tervezők magyarázata szerint arra utal, hogy ez a következő lépcsőfok a cseh gyártó számára a kompakt szegmensben. Egyetlenegy részletet árultak el az újdonságról: ez lesz a cég első autója, ahol a farrész közepén nem a szárnyas nyilas jelvényt találjuk, hanem a Škoda-feliratot. Izgatottan várjuk a további fejleményeket!