Újdonság a ŠKODA-ról
2018.06.15.

AZ ÚJ ŠKODA KODIAQ RS REKORDOT DÖNTÖTT A NÜRBURGRINGEN

Kilenc és fél perc alatt ért körbe a legendás versenypályán a Škoda legújabb erőművésze, a Kodiaq RS. Helyükre kerültek a kirakós utolsó darabjai is. A Škoda Kodiaq RS-ben dízelmotor dolgozik.
Skoda RS

 

A négyhengeres, kétliteres, duplaturbós dízelmotorból 239 lóerőt csalogattak elő 500 Nm forgatónyomaték kíséretében. Ezzel az erőforrással felvértezve küldték a Nordschleifére az autót, ahol Sabine Schmitz autózott vele rekordot.
 
A Ring Királynője, amellett, hogy ő az egyetlen nő, aki megnyerte a nürburgringi 24 órás versenyt, most már a leggyorsabb hétüléses SUV sofőrje címet is kiérdemelte a Zöld Pokolban. A 20,8 kilométeres, 73 kanyart rejtő pályán 9 perc és 29,84 másodperc alatt száguldott végig a Kodiaq RS modellel.
 
A Kodiaq RS hivatalos bemutatóját a Párizsi Autószalonon tartják majd október elején, majd a hónap végén már a márkakereskedésekben is találkozhatnak vele az érdeklődők. A dízelmotor mellett kétliteres, négyhengeres benzinmotorral is forgalmazzák majd. Ugyanazzal a 245 lóerős motorral, amely az Octavia RS-ben és a Golf GTI-ben is szolgálatot teljesít. A Nordschleifén rendezett mókáról egy rövid videót is készítettek, amelyet mindenképp érdemes megnézni!
 
 
forrás: autonavigator.hu